Откријте ја марката Dacia

ОПСЕГ НА ВОЗЕЊЕ, БАТЕРИЈА И ПОЛНЕЊЕ
СЕКОГАШ ДОВОЛНО ПОЛНА БАТЕРИЈА
Дома
Поврзете го Dacia Spring со стандарден приклучок за домаќинство со посебен кабел. За уште побрзо полнење за помалку од 5 часа, инсталирајте ја станицата за полнење Electric Home Charger.**
На пат
Кога сте на пат, користете јавни точки за полнење за да ја наполните батеријата. Немате време? Нарачајте го вашиот DC полнач (опционално) да се поврзе со точки за брзо полнење и да достигне до 80% опсег на возење за помалку од еден час!

* Градско возење според стандардот WLTP одговара на градскиот дел од стандардизираниот циклус на возење. Целиот циклус според стандардот WLTP претставува стандардизиран циклус. Се состои од 57% градско возење, 25% приградско возење и 18% возење на автопат. .

**Домашната станица за полнење е поврзана со помош на кабелот за режим 3 испорачан со купувањето на возилото и приклучокот за полнење дома. Електричниот домашен полнач мора да го инсталира квалификуван професионалец


ЗГОЛЕМЕТЕ ГО ДОМЕТОТ НА ВОЗЕЊЕТО
Еко начин
Активирајте го Еко режимот за да го зголемите опсегот на возење! Зголемете ја заштедата на енергија во вашиот Dacia Spring до 9% со ограничување на брзината до 100 km/h и прилагодување на некои од функциите што трошат најмногу електрична енергија.

ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА КРУГ СО ВОЗИЛОТО DACIA SPRING?
Dacia Spring
Електричен начин на живот
Дополнителна опрема
Верзија Extreme

Фотографиите на веб-страницата www.dacia.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


ОТКРИЈТЕ ГИ ДРУГИТЕ МОДЕЛИ НА DACIA
JOGGER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
SANDERO STEPWAY
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
DUSTER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ