Откријте ја марката Dacia

SPRING EXTREME
ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ДА СКОКНЕТЕ ВО УРБАНАТА ЏУНГЛА СО НОВ ИМИЏ?
EXTREME - ПОВЕЌЕ ОД ВЕРЗИЈА
Нов начин на размислување
Верзијата Extreme нуди сѐ што очекувате од возилото на Dacia. Пред сè, тие се цврсти и сигурни возила за сестрана употреба, без разлика дали се работи за секојдневно возење или за авантура.
Технологија која ви овозможува да останете поврзани и дизајн со кој верзијата носи новитети, земајќи ги предвид клучните предности на брендот Dacia.

МОТОР СО ПОВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ
Dacia Spring Extreme го олеснува движењето со поголемо задоволство при возењето, со нов, помоќен и подинамичен мотор.
МОТОР И БАТЕРИЈА
Електричен мотор со моќност од 48 kW (65 КС), што е повеќе од 20 КС во споредба со претходниот (33 kW).
ЗАБРЗУВАЊЕ
Верзијата Dacia Extreme нуди подобро забрзување на возењето.
СЕСТРАНОСТ
Удобно возење на асфалт или калдрми, дури и со 4 лица во автомобилот.

ОДЛУЧЕН И ХРАБАР ДИЗАЈН
Со специфичните бои на природата и контурите инспирирани од топографијата, Spring Extreme ја отелотворува природата, внатре и надвор.
ТОПОГРАФСКИ ЛИНИИ
Потопете се во природата со шема инспирирана од топографските карти.
ВРЕЖАНО ЛОГО
Откријте ја хармонијата на дизајнот на Dacia Extreme на седиштата со елегантно испечатено лого.
БАКАРНИ ЕЛЕМЕНТИ НАДВОР...
Уживајте во ексклузивните Extreme завршетоци, вклучувајќи странични ретровизори, држачи на кровот, логоа итн.
... И ВО ВНАТРЕШНОСТА!
Шевови на седиштата, контролната табла и украсите на панелите на вратите.

Повеќе од верзија, нов начин на размислување.
Dacia Spring со нов изглед, поробустен и подготвен за авантури.

ПООТПОРНИ МАТЕРИЈАЛИ
Навлаки за седишта изработени од 100% TEP материјал
Гумени теписи
Прагови на вратите