Откријте ја марката Dacia

ЕЛЕКТРИЧЕН ЖИВОТЕН СТИЛ СО ВОЗИЛО DACIA
Докажана технологија во комбинација со решителноста на брендот Dacia за да ви ја даде основата на она што ви треба. Резултатот: сигурен електричен автомобил по најдобра цена.
ПРЕДНОСТИ
МОТОР И БАТЕРИЈА
ВОЗЕЊЕ И ПОЛНЕЊЕ

ПРЕДНОСТИ
Заштеда на енергија или пари, удобно возење и многу повеќе. Дознајте што може да ви понуди Dacia Spring.

Движењето на струја ви помага да заштедите пари:
- Полнењето на електрично возило е 3 пати поевтино од купувањето гориво*.
- Моторот на електрично возило е поудобен за одржување бидејќи е поедноставен од мотор со внатрешно согорување.
- Во зависност од локацијата, паркирањето на електрично возило во градот е бесплатно.

Електрично возило значи нула емисии при употреба (без CO2, без атмосферско загадување).
Веќе можете да возите со 100% обновлива енергија:

- со избирање зелен снабдувач на електрична енергија
- со инсталирање на станица за полнење дома
- користење на јавни станици за полнење напојувани со обновлива енергија
- со полнење на возилото преку фотоволтаична опрема

Дали знаевте? Во електрично возило, добивате сосема поинакво возачко искуство од различни причини:
- Електричното возење значи значително поудобно патување со помалку бучава, мирис и вибрации.
- Електричниот мотор веднаш обезбедува оптимален вртежен момент. Тој нуди подобро забрзување на полетувањето отколку мотор со внатрешно согорување

МОТОР И БАТЕРИЈА
Формулата е едноставна: докажано возење + гарантирано и рециклирана батерија = удобност и безгрижно возење!
Докажано возење
Погонот од 33 kW и батеријата од 26,8 kWh се резултат на искуството на Renault во електромобилноста.

Ви се дава можност да уживате во удобноста на возењето благодарение на погонската група и тежината (помалку од 1 тон) на Dacia Spring и неговиот моментално достапен вртежен момент.
Рециклирани батерии... Покриено со гаранција!
Вие сте сопственик на батеријата на возилото Dacia Spring. Ова го олеснува препродавањето на возилото.

Гаранција на батеријата Dacia Spring: 8 години или 120.000 km. Има гарантиран минимален капацитет за полнење од 75%.

Dacia е посветена на рециклирање на батериите, со нивна употреба складира енергијa.

ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА КРУГ СО ВОЗИЛОТО DACIA SPRING?
Dacia Spring
Дополнителна опрема
Домет на возење и полнење
Верзија Extreme

Фотографиите на веб-страницата www.dacia.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


ОТКРИЈТЕ ГИ ДРУГИТЕ МОДЕЛИ НА DACIA
JOGGER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
SANDERO STEPWAY
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
DUSTER
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ