Замена на моторно масло

За да го заштитите моторот на своето возило и колку што е можно да му ја зголемите ефективноста, морате редовно да го менувате маслото и притоа да употребувате масло кое е препорачано со програмата за одржување.

Со нашите сервисни пакети ќе ја добиете најдобрата услуга по најповолна цена.

Ако го менувате моторното масло во своето возило во интервалите кои се препорачани од Dacia, трајно ќе го заштитите моторот.

Не заборавајте: при секоја замена на маслото, потребно е да се замени и филтерот на маслото.

Не заборавајте да го проверите нивото на маслото пред да тргнете на подолго патување.