Нов клуч

Ви овозможува заклучување на возилото и стартување на моторот, а истовремено ве штити од кражба (систем за блокирање на моторот). Клучевите се важен дел од опремата на возилото!

Внимателно чувајте ги! Доколку ги изгубите, можете да се најдете во непријатна ситуација
: – ако вратите се заклучени, нема да можете да влезете во автомобилот.
– ако сепак успеете да влезете во возилото, компјутерот може да ви го блокира работењето на моторот...
Следете ја состојбата на батеријата во клучевите! Потрошените батерии ја намалуваат нивната ефикасност.

Со оглед на тоа дека користиме оригинални Dacia резервни делови, можеме да ги замениме или да ги поправиме вашите клучеви, картички, картички за управување со слободни раце, системи за блокирање на моторот, брави... Ние, исто така, може да ги програмираме предавателите и картичките. Dacia ви нуди стручност по најповолна цена.

При секое купување на нова Dacia нашите стручни лица ќе ви понудат дополнителни клучеви по многу достапна цена. За семејствата со повеќе возачи или за претпријатија: не барајте и не позајмувајте клучеви. Нарачајте трет клуч по неверојатно поволна цена!

Ако веќе сте изгубиле еден клуч, не чекајте да го изгубите и вториот пред да нарачате нов клуч.