Назад

Dacia Logan

Цени и спецификации Назад

Цени и спецификации

Прикажување технички податоци

Ценовник за моделот (PDF)

Jачини KS 75
Клима-уред Не
ESP Да
Мотор 1.2 16V 75
Навигација Не
Jачини kW 54
Менувачот Не
Меѓуоскино растојание NC
Радио Не
Tркала Украсни капаци на тркалата Arges

Карактеристики

Најголема брзина (km/h) 162

Пренос

Пренос Предните погон

Kаросерија

Kаросерија Berline
Број вратите 4

Потрошувачка

Градско возење (l/100 km) 7,4
Отворен пат (l/100 km) 4,9
Комбинирано возење (l/100 km) 5,8
CO2 (g/km) 130

Кочење

Кочење назад: Бубањ(T), полн диск(DP), вент. диск(DV) TA-203
Кочење пред: полн диск(DP), вент. диск(DV) DV-258

Тркала и гуми

Гуме 185/65 R 15

Mаса

Носивост (kg) NC
Максималната дозволена тежина NC
Маса во возна состојба (kg) NC

Мотор

Максимални јачини kW (KS) 055 (075)
Норма EURO6
Вртежен момент (Nm) NC
Волумен (ccm) 1149
Гориво EUROSUPER

Димензии

Висина 155
Ширина 1733
Висина возила NC
Вкупна должина 4346
Меѓуоскино растојание 2634

Tип на возило

Седишта 5
Tип на возило 4SDE33

Менувач

Менувач Мануелен менувач
Број на степени преноса 5