Враќање на почетна страница Dokker

Dacia Dokker

Претставување Враќање на почетна страница Dokker

Опрема

Oд новостите достапни со доплата во палетата на Daciа Dokker нуди:

1) мултимедијален систем MEDIA NAV кој се состои од радио, можност за соединување на надворешни аудио уреди, телефонирање со Bluetooth®, навигација и 18-cm екран чувствителен на допир. Употребата на сите можности е интуитивна, а цената е незаменлива. Дознајте повеќе за системот Dacia MEDIA NAV.

2) Dacia Plug&Радио се состои од ново радио со голем екран и команди на управувачот, CD-читач компатибилен со форматот MP3, USB и 3,5-mm приклучоци на предната плоча, како и телефонирање со слободни раце со помош на Bluetooth®.

Останатите новости во палетата на Daciа, како што се ограничувачот на брзина и сензорот за возење наназад кај Dokker се нудат како опции.

Dokker нуди целосна палета на дизелски и бензински мотори. од бензинските, тука е првенствено штедливиот мотор со директно вбризгување 1.2 TCe од групацијата Renault, прв пат воведен во линијата Mégane, кој развива сила од 115 KS. Турбодизелските мотори 1.5 dCi 75 KS i 1.5 dCi 90 KS, кои ја носат ознаката Dacia Eco2, се истакнуваат со штедливост и мало испуштање на CO2 (помалку од 120g). Повеќенаменски и современи, тие мотори заведуваат со леснотијата при употребата во секојдневниотивот.